Grof huishoudelijk afval

Gemotiveerde mensen kans geven op de arbeidsmarkt

Grof afval? Wij halen het voor u op!

Stichting Actief haalt op afroep grof huishoudelijk afval (GHA) bij u thuis op. Onder grof huishoudelijk afval verstaan we niet-bruikbaar en verkoopbaar meubilair en bankstellen. (Dit is dus het grove restafval wat vroeger aan straat werd gezet) Maar ook metaal, oud ijzer, hout, wit- en bruingoed en rest- en tuinafval valt onder GHA. Voor het ophalen van grof huishoudelijk afval rekenen wij € 16,- per halve kubieke meter.

Voorwaarden

Ook stellen we een aantal voorwaarden voor wat betreft het ophalen van GHA:

  • Het GHA moet compact en handzaam gebundeld klaarstaan, voor het huis of op de oprit.
  • Een bundel of aangeboden stuk mag maximaal 35 kilo zwaar en 2 meter lang zijn en niet meer inhoud bevatten dan 1 kubieke meter. Dit geldt niet voor meubels, wit- en bruingoed.
  • Bij meubels en wit- en bruingoed zwaarder dan 35 kilo, is het de bedoeling dat u of iemand anders helpt met laden.
  • Bladeren en gras moeten in composteerbare zakken worden aangeboden.

 

Afvalinzameling

Het ophalen van het GHA doen wij in opdracht van gemeente Land van Cuijk en gemeente Boekel. Tevens zijn wij inzamelpunt, voor de gemeente Land van Cuijk. Het gaat om de volgende goederen:

Koel- en vrieskasten

In opdracht van gemeente Land van Cuijk halen wij koel- en vrieskasten op. Zowel kapotte als bruikbare koel- en vrieskasten zijn welkom. Als u de koel- en of vrieskasten zelf brengt, kost het u niets.

Als wij het voor u ophalen kost het u € 11 per apparaat, als deze koel- en of vrieskasten CFK bevatten.

Elektra

In opdracht van de gemeente Land van Cuijk bieden wij u de mogelijkheid om gratis elektra in te leveren (dus alles waar een stekker aan zit). Zowel bruikbare, als niet meer bruikbare elektra. Wel nemen onze medewerkers alleen elektra aan, welke schoon is. Een voorbeeld hiervan is dat er geen frituurvet in een frituurpan mag zitten. Maar ook stofzuigers met een papierenstofzak worden geweigerd.

Wilt u iets door ons laten ophalen? Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 12.30 en van 13.00 tot 14.00 uur op 0485 – 33 90 90.

Herbruikbare goederen

Wij nemen alleen herbruikbare goederen aan. Dit betekend dat we geen incomplete, kapotte, of versleten goederen aan nemen. Alles wat niet meer te gebruiken is voor een tweede ronde, behoort tot afval en dit mogen wij helaas niet aannemen. Met uitzondering van koel- en vrieskasten en elektra. Dat is ook de reden dat wij alleen bruikbare en verkoopbare goederen aannemen. Want Stichting Actief draagt zelf voor de kosten op, van de niet verkochte e/o niet verkoopbare goederen.

Stichting Actief kringloopwinkels

Meer zien? 

Loop eens binnen in één van onze winkels in Boxmeer of Cuijk.

Contact

Kringloopwinkel Boxmeer

Valendries 24
5831 DV Boxmeer

Kringloopwinkel Cuijk 

Lange Beijerd 1
5431 NR Cuijk

E-mail: info@stichtingactief.nl

 

Tel: 0485 -33 90 90
Bereikbaar van:

maandag tot en met donderdag van:

8:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 14:00.

Van 10:30 tot en met 11:00 staat het antwoordapparaat aan. 

Openingstijden winkel en inname goederen 2023

Boxmeer & Cuijk

Winkel:

dinsdag tot en met vrijdag: 10.00 – 17.00

zaterdag: 10.00 – 16.00

 

Inname goederen:

dinsdag tot en met vrijdag: 10.00 – 17.00

zaterdag: 10.00 – 16.00

Beide winkels zijn gesloten op de volgende dagen in 2024: op 2e paasdag (maandag 1 april), koningsdag (zaterdag 27 april) hemelvaart (donderdag 9 mei) tweede pinksterdag (maandag 20 mei) en kerstmis (woensdag 25 en donderdag 26 december)